PRIKOLKI.MK е дел од палетата на дејности кои ги нуди ДППУ Метфил Дооел – Кочани. Фирмата МЕТФИЛ Дооел е основана во 1992 година од нејзиниот сопственик Методи Филипов. Од тогаш па до денес континуирано ги зголемува своите дејности и капацитети, затоа веќе во 2004 година во индустриската зона во Кочани отвори нов објект на површина од 900 m2, каде се простира Авто плац МЕТФИЛ.