Компанијата Z.P.H.U. RYDWAN е основана во 1998 година. Брендот RYDWAN нуди шлеп приколки со врвен квалитет и највисоко ниво на безбедност. Во процесот на производство користат оригинални компоненти, компјутерски контролирани машини и автоматизирани машини за ласерско сечење. Високата гаранција за квалитет и сигурност се потврдуваат со полски и европски хомологации, кои компанијата ги има добиено.